Den oomkullrunkeliga handboken för den nordiska NES-samlaren!

Hämtade ut ett vältejpat paket på Spelträffen tidigare idag (paketet tog flera minuter att öppna!). I paketet låg boken NES-XX-SCN – Den oomkullrunkeliga handboken för den nordiska NES-samlaren, som är resultatet av ett halvårs heltidsjobb av Thomas Sunhede, tidigare programledare för Syntax Error i Frank i P3 och spelade då enbart musik från dator- och TV-spel. Boken innehåller alla NES-titlar som är utgivna i norden under åren 1986-1996 och varje spel har ett helt uppslag fyllt med bilder och fakta. Varje uppslag har även en värde och sällsynthetsskala som ger dig ett “hum” om hur mycket ditt spel är värt. Vidare innehåller boken fakta om de olika aktörer som har varit inblandade i utgivningen av spelen, (bland annat Bergsala, GAME-klubben, HK och Yapon) den kompletta försäljningslistan över Bergsalasläppta spel och en hjälpande guide för den som vill lära sig att tolka regionskoder och märkningar.

Omslaget

Omslaget

Signerad av författaren Thomas Sunhede!

Signerad av författaren själv, Thomas Sunhede!

En sida från ett uppslag innehållandes värde/sällsynthets-mätare, fakta och bilder.

Andra sidan av ett mittuppslag, innehållandes bilder på kartong, manual och kassett, en faktaruta om övriga versioner av spelet och små rutor som låter dig fylla i vilka delar din samling innehåller.

Andra sidan av ett mittuppslag, innehållandes bilder på kartong, manual och kassett, en faktaruta om övriga versioner av spelet och små rutor som låter dig fylla i vilka delar din samling innehåller.

 

This entry was posted in Spelsamlande, Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Den oomkullrunkeliga handboken för den nordiska NES-samlaren!

  1. Robin says:

    Tack för att du följer oss på twitter =) i övrigt så är den där handboken (som också kallas för Nes bibeln) grymt nice ^_^ ha en bra dag!

    • lithil says:

      Tack själv för kommentaren :) Handboken är fantastisk, älskar att sitta och bläddra i den! Ses på twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>